Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Roppant kínos...
  2011-03-21 19:54:48, hétfő
 
  Roppant kínos...



Publicisztika
Lázár János a Fidesz parlamenti frakcióvezetője bocsánatot kért azért az ominózus elszólásért, amit nem mondott. Vagyis nem úgy mondott. Vagyis amit félreértettek.


A támadói idézett szöveg így hangzott: ,,Akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem". A hiteles dokumentumok szerint ezt a mondatot kiemelték abból a szövegkörnyezetből, melyben egészen más értelmet nyert a kijelentés, ezt nincs is okunk kétségbe vonni. A manipuláció egyik fegyvere ugyanis éppen ez a módszer, az elmúlt évek-évtizedek alatt a hírfogyasztó embernek volt már hasonló élménye. Részemről némi fenntartással, de elfogadom Lázár bocsánatkérését, ugyanakkor megfontolnám, hogy egy ideig mikrofon elé álljon, mert a történetnek még nincs vége. A teljes igazsághoz azonban lássuk az idézett szöveg környezetét, ami így hangzott:
,,Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, én dolgozok keményen, én abba a miliőbe nőttem föl, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani, annak annyi az élete. Ez az én véleményem egyébként, tehát én ahhoz a mércéhez tartom magam, hogy az ember, ha egyszerű kétkezi munkásember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit. Hogy ha egyetemi ember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit, de akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselő-testületben".
A teljes szöveg egy olyan ember jellemrajza, akinek az értékszemlélete gyökeresen különbözik az enyémtől, illetve olyan emberekétől, akiket sokra tartok. Nem a munkával van bajom, az olyan természetes, mint a levegő, hanem arról, hogy Lázár a jövedelmet, mint mércét használja, vele ellentétben én nem azt tartom egy ember életútja fokmérőjének, inkább a tisztességet, a családot, a kultúra megőrzésére tett erőfeszítéseket és még sorolhatnám, milyen - nem éppen liberális - eszményképeket. Lázár mintha nem látná a napi betevőjéért küszködő emberek sorsát, akik képtelenek anyagiakban felmutatni napi munkájuk eredményét azon egyszerű oknál fogva, hogy ma már az életben maradáshoz is kevés az, amit bérként hazavihetnek családjuknak.
Persze értem én Lázár gondolatmenetét, hogy aki ilyen béna, az ne legyen megélhetési politikus, csak hát a hasonlat nem sikeredett túl szolidárisnak, hogy alkalomhoz illően fejezzem ki magam. Azt persze mondani sem kell, hogy a politikai riválisok azonnal rárepültek az elhangzottakra, viszont volt némi igazságuk, persze a szocik szájából a kritika rendkívül bűzös (tényleg, hogy-hogy még szabadlábon van többségük?).

Volt egy másik mondat is, melyet viszont a vasárnapi bocsánatkérő beszédében fogalmazott meg, ez számomra sokkal árulkodóbb, így hangzott:
,,A Fidesz és a polgári oldal képviselőit az különbözteti meg másoktól, hogy a szavakért vállalják a felelősséget - szemben az elmúlt nyolc évvel."

Szóval Fidesz és polgári oldal valamint a mások. Én vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy megőriztem függetlenségemet, így nem vagyok a Fidesz tagja, továbbá az ellen is tiltakozom, hogy besoroljon egy párt a maga által kreált ,,polgári oldal"-ba. Az emberek többsége négyévente szavaz egy pártra, majd a köztes időben azok az elvek szerint él, melyek a hitvallását, meggyőződését tükrözik. A hétköznapokban nem vagyunk polgári oldalak vagy ,,mások". Ilyen nincs, illetve nem szabadna lenni. Számomra inkább az a megalázó Lázár szavaiban, hogy azzal vádol (ha már nem vagyok sem fideszes, sem permanens polgári oldalas), hogy szavaimért nem vállalom a felelősséges, ezzel pedig gyakorlatilag az amúgy általam is oly mélyen megvetett balliberális táborhoz osztott.

Aki nincs velünk, az ellenünk?

Törőcsik Attila

Polgár Info

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=75780
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: függetlenségemet, gondolatmenetét, frakcióvezetője, értékszemlélete, erőfeszítéseket, bocsánatkérését, eszményképeket, elhangzottakra, hétköznapokban, publicisztika, szolidárisnak, meggyőződését, fenntartással, gyakorlatilag, félreértettek, megfontolnám, tisztességet, hírfogyasztó, viszonyaihoz, családjuknak, dokumentumok, balliberális, hazavihetnek, bocsánatkérő, fokmérőjének, különbözteti, jövedelemhez, felelősséget, felelősséges, betevőjéért, testületben, sorolhatnám, természetes, anyagiakban, megőrzésére, jellemrajza, ominózus elszólásért, támadói idézett, hiteles dokumentumok, mondatot kiemelték, manipuláció egyik, elmúlt évek-évtizedek, hírfogyasztó embernek, ideig mikrofon, teljes igazsághoz, idézett szöveg, miliőbe nőttem, munka eredményét, ember kaparjon, mércéhez tartom, jövedelemhez képest, saját társadalmi, Lázár János, Szóval Fidesz, Törőcsik Attila, Polgár Info,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gaál Viktor gondolata  Becsüld meg azt amid van,...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Jó éjszakát  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Fodor Ákos költő,  Beney Zsuzsa - Sirató  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Különös!  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  A világnak égető szüksége van ...  Paul David Tripp Április 26  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Esti kép  A fák lelke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Maradék idő  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Beney Zsuzsa - Álom  A Gömb  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az embernek a társa: hiányzik.  Szép estét  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Esti kép  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
ominózus elszólásért, támadói idézett, hiteles dokumentumok, mondatot kiemelték, manipuláció egyik, elmúlt évek-évtizedek, hírfogyasztó embernek, ideig mikrofon, teljes igazsághoz, idézett szöveg, miliőbe nőttem, munka eredményét, ember kaparjon, mércéhez tartom, jövedelemhez képest, saját társadalmi, teljes szöveg, olyan ember, értékszemlélete gyökeresen, olyan természetes, ember életútja, kultúra megőrzésére, napi betevőjéért, életben maradáshoz, politikai riválisok, szocik szájából, kritika rendkívül, másik mondat, vasárnapi bocsánatkérő, polgári oldal, szavakért vállalják, elmúlt nyolc, szerencsés helyzetben, maga által, emberek többsége, köztes időben, elvek szerint, amúgy általam, függetlenségemet, gondolatmenetét, frakcióvezetője, értékszemlélete, erőfeszítéseket, bocsánatkérését, eszményképeket, elhangzottakra, hétköznapokban, publicisztika, szolidárisnak, meggyőződését, fenntartással, gyakorlatilag, félreértettek, megfontolnám, tisztességet, hírfogyasztó, viszonyaihoz, családjuknak, dokumentumok, balliberális, hazavihetnek, bocsánatkérő, fokmérőjének, különbözteti, jövedelemhez, felelősséget, felelősséges, betevőjéért, testületben, sorolhatnám, természetes, anyagiakban, megőrzésére, jellemrajza, emberekétől, ellentétben, megélhetési, környezetét, fogalmazott, képviselőit, történetnek, hitvallását, elszólásért, munkásember, szégyelltem, szabadlábon, manipuláció, véleményem, ugyanakkor, építkezzen, igazsághoz, társadalmi, eredményét, szégyellni, megőriztem, helyzetben, szerencsés, tiltakozom, besoroljon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.